Ervaring trainee Kristijan

Ervaring trainee Kristijan

Kristijan is een trainee binnen GoodtobeBetter Finance sinds 2022 en is momenteel werkzaam als sanction analist bij de Rabobank. Ook heeft hij gewerkt als trainee bij de ABN Ambro op de Credit Risk Change & Control afdeling. Kristijan deelt graag zijn ervaringen met jullie!

 • Met welke opdracht ben je gestart vanuit GoodtobeBetter

  Tijdens het eerste half jaar van mijn Traineeship heb ik een zeer interessante opdracht vervuld bij de ABN Amro Bank gekoppeld aan de Credit Risk Change & Control afdeling. Hier was ik betrokken bij een project dat gericht was op het verwerken van Enviromental Social Governance (ESG) risico’s in de kredietverstrekking. Dit project was zeer relevant in de huidige tijd waarin steeds meer aandacht is voor klimaatproblematiek en duurzaamheid, en was daarom een unieke en leerzame ervaring om aan mee te werken.
 • Kan je eens wat meer vertellen over de werkzaamheden in dit project?

  Tijdens dit project ben ik medeverantwoordelijk geweest voor de inrichting en implementatie van de vereisten voortvloeiende uit veranderende wet- en regelgeving vanuit de Europese Centrale bank (ECB) en de European Banking Authority (EBA) op het gebied van Environment Social Governance (ESG) waaronder met name klimaat en milieurisico’s. Dit project ziet toe op het vertalen van de wet- en regelgeving in vereisten waar de business aan dient te voldoen, dit implementeren in samenspraak met Data/IT teams, verschillende businessunits en stakeholders binnen de bank en vervolgens het controleren van de invloed van deze ESG-vereisten op het Kredietrisico en kapitaalmanagement van de Bank.

 • Welke vervolgopdracht ga je oppakken en waarom kijk je daar naar uit?

  Recent ben ik gestart bij de Rabobank en hier aan de slag gegaan als Sanction Analist. Hier zal ik me bezighouden met het klantonderzoek naar zakelijke klanten en eventuele sanctieschendingen.

  Aangezien de start van mijn nieuwe opdracht op een later moment mogelijk was, kon ik met GoodtobeBetter regelen dat ik een maand door Zuid-Amerika kon gaan reizen met mijn broertje die aldaar studeerde. Superfijn dat dit mogelijk is gemaakt en ik zo een onvergetelijke reis heb kunnen maken! 😁

 • Hoe ben je terechtgekomen bij GTBB?

  Ik ontving een bericht via LinkedIn van één van de recruiters binnen GoodtobeBetter waarin een aantal zaken werden beschreven die aansloten bij wat ik zocht. Dit gevoel werd tijdens een korte belafspraak en de gesprekken die ik vervolgens heb gevoerd alleen maar sterker. De hele sollicitatieprocedure liep enorm gemakkelijk en het contact was informeel en persoonlijk. 

 • Wat was de beslissende factor om voor GTBB te kiezen?

  Voor mij was de bovengenoemde sollicitatieprocedure, samen met de kans om bij gave opdrachtgevers aan de slag te gaan! Wat voor mij de doorslaggevende factor was is dat ik bij GoodtobeBetter daadwerkelijk betrokken word bij de opdrachten/rollen die ik kon gaan invullen vanuit het Traineeship.

 • Wat denk je dat het belangrijkste verschil tussen een traineeship en een andere startersfunctie is?

  Het belangrijkste verschil is volgens mij met name de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen zowel door vakinhoudelijke training en het behalen van relevante certificaten, maar ook door samen met een groep gelijkgestemden van elkaar te leren op het gebied van vaardigheden doormiddel van o.a. intervisie. Voor de lange termijn verwacht ik hier alleen maar baat bij te hebben.

 • Wanneer ben je begonnen?

  Ik ben in april 2022 begonnen.

 • Wat waren de verwachtingen?

  Ik had de verwachting dat ik zowel tijdens mijn opdrachten als gedurende het ontwikkeltraject aangeboden in het traineeship erg veel kon leren en gelijktijdig direct in de praktijk mooie ervaring kon opdoen.

 • Voldoet het traineeship/voldoen de werkzaamheden aan je verwachtingen?

  In het begin is het toch even spannend om met je eerste ‘echte’ baan aan de slag te gaan. Samen met GoodtobeBetter en ABN Amro hebben we dit echter snel op rolletjes gezet waarmee ik al snel waarde kon toevoegen aan het team. Ook tijdens mijn huidige rol bij de Rabobank word ik erg goed begeleid, leer ik veel en heb ik het gevoel een zinvolle bijdrage te kunnen leveren.